Moj grad

Stručno osposobljavanje: Šansa za 21 novog policijskog službenika

FOTO: Boom93/N. Stojićević

FOTO: Boom93/N. Stojićević

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 1500 polaznika na stručno osposobljavanje u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Za područje Policijske uprave u Požarevcu predviđeno je:

  • 5 polaznika za radno mesto policajca;
  • 10 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda i 
  • 6 polaznika za radno mesto graničnog policajca.

Jedan od uslova konkursa je da polaznik ima između 18 i 30 godina.

Postupak izbora kandidata sastoji se iz lekarskog pregleda i kvalifikacionog ispita.

Lekarski pregled za utvrđivanje zdravstvenog stanja kandidata, obavlja Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u skladu sa utvrđenim kriterijumima.

Kandidati su obavezni da polažu kvalifikacioni ispit koji se sastoji iz četiri dela: provere jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, psihološke selekcije, provere bazično – motoričkog statusa i intervjua.

Svaki pojedinačni deo kvalifikacionog ispita je eliminacioni za kandidate koji ne zadovolje utvrđene kriterijume i merila.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima koji regulišu ovu materiju.

Prijava na konkurs moguća je do 6. novembra 2024. godine.

Ukupno će biti upisano 1500 polaznika, i to 800 za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, 400 za saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda i 300 polaznika za graničnog policajca. Kandidati se traže i za policijske uprave za Grad Beograd, za policijske uprave u Boru, Valjevu, Vranju, Zaječaru, Zrenjaninu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu

Informacije o neophodnoj dokumentaciji, načinu prijave na konkurs, uslovima i postupku izbora dostupne su na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.