Moj grad

Sportski centar u Požarevcu dobija solarnu elektranu

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Sportski centar Požarevac izabran je na konkursu "Zajedno za zelenu energiju“ i učestvovaće u projektu solarnih elektrana.

Projektom je predviđena ugradnja solarne elektrane snage invertora 50kW. Vrednost je 5 miliona dinara.

U obrazloženju se navodi da je Sportski centar "najznačajnija ustanova sportskog tipa u Braničevskom okrugu u kojoj se organizuju brojni sportski, zabavni i humanitarni programi za goste iz gotovo cele Evrope, kao i drugih zemlja. Poseduje osam objekata na 9,4 hektara."

Ovogodišnji konkurs NIS-a sproveden je pod sloganom „Zajedno za zelenu energiju“, a projekti solarnih elektrana osim u Požarevcu biće realizovani u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu, partnerskim lokalnim zajednicama NIS-a, u kojima živi oko 2,8 miliona građana Srbije. 

„U želji da pruži podstrek u korišćenju obnovljivih izvora energije i proizvodnji zelene energije, kao i racionalizaciji potrošnje energije i stvaranja ekološki odgovornog ambijenta, NIS je prva kompanija u našoj zemlji koja je raspisala konkurs, namenjen projektima izgradnje solarnih elektrana na objektima ustanova koje posluju u različitim oblastima od suštinske važnosti za društvo“, naveo je NIS.

Dodaje se da su institucionalni partneri kompanije NIS u ovogodišnjem programskom ciklusu Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije.

Program „Zajednici zajedno“ od 2009. godine kontinuirano podržava razvoj lokalnih zajednica i ulaže u unapređenje kvaliteta života građana u ključnim oblastima: nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta, sa posebnim fokusom na mlade, što je u skladu sa sloganom kompanije – „Budućnost na delu“.