Društvo

Kakvo nas vreme očekuje danas i narednih dana

Foto/T.Spasojević jesen park

Foto/T.Spasojević jesen park

Nastavlja se niz sunčanih i toplih oktobarskih dana. Jutra će biti sveža, ali će danju temperatura biti do 20 stepeni. Još danas i sutra će duvati košava, ali će imati slabiji intenzitet nego tokom vikenda.

Pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska ostajemo narednih pet dana. Biće izražena dnevna oscilacija temperature, uz veoma hladna jutra i sunčane tople dane.

Tako je u pravo i ovog jutra. Temperatura se trenutno kreće od -3 stepena u Zaječaru, zatim -1 stepen u Sjenici i Negotinu, do 9 stepeni u Beogradu, i Beograd je trenutno najtopliji grad. U narednim satima očekujemo postepeni porast temperature. U nastavku dana vreme pretežno sunčano, prijatno, uz malu do umerenu oblačnost. Vetar i dalje južni, jugostočni i istočni, slab do umeren, pojačan u košavskom području. U najtoplijem delu dana temperatura od 18 do 20 stepeni.

Bez bitnije promene vremena do kraja nedelje.

Hladna jutra će nam narednih dana doneti i mraz u nižim krajevima južne i istočne Srbije, kao i na planinama. Svih dana će biti sunčano, sa temperaturom oko proseka, uglavnom od 15 do 20 stepeni. Vetar će do petka biti slab, a zatim u petak i za vikend ponovo jača košava.