Politika

SSP: Grejanje skuplje, a radijatori hladni

FOTO: Gradski odbor SSP

FOTO: Gradski odbor SSP

Gradski odbor Stranke slobode i pravde povodom problema sa isporukom toplotne energije potrošačima u Požarevcu, uputio je medijima saopštenje uz zahtev za direktora JP "Toplifikacija" Predraga Jankovića i gradonačelnika Sašu Pavlovića.

Saopštenje prenosimo u celosti:
 
"I pored nedavnog povećanja cene, grejna sezona u Požarevcu je katastrofalno počela. Iako je zvanično startovala 15. oktobra, radijatori su ostali hladni ili bili na kratko mlaki u većem delu grada i okoline. Ovaj problem je još veći ako u doba savremene tehnike građani nemaju mogućnost da dođu do pravovremenih i tačnih informacija o tome gde su kvarovi i do kada se planira njihovo saniranje.

Probe nisu urađene na vreme i cevi su počele da pucaju, a do kulminacije je došlo juče od kada je ceo grad, uključujući i gradsku bolnicu, ostao bez grejanja. Lokalna vlast u Požarevcu već godinama obećava, a ne ralizuje jedan od ključnih projekata, a to je izgradnja prepumpne stanice, koja bi proširila kapacitet toplifkacione mreže. Svake godina napravi se
veliki broj novih stambenih zgrada i broj novih korisnika nekontrolisano raste, tako da je opravdana briga svih korisnika do kada će postojeći toplifkacioni sistem izdržati.

Zato od Predraga Jankovića, direktora “Toplifkacije” i Sašu Pavlovića, gradonačelnikaPožarevca zahtevamo da kada su već povećali cenu građanima Požarevca predstojeće zime obezbede stabilno grejanje", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP.