Društvo

Tužilaštvo u Vranju odbacilo krivičnu prijavu Kantara protiv Verana Matića

Foto: A. Stepanović/Boom93

Foto: A. Stepanović/Boom93

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju donelo je odluku o odbačaju krivične prijave koju je Dejan Nikolić podneo protiv predsednika Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića, saopštio je ANEM.

U saopštenju se navodi da se Nikolić sa nadimkom Kantar, više puta osuđivan za različita krivična dela, nalazi na izdržavanju kazne zatvora od 18 meseci zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK radiju u Vranju.

On je u krivičnoj prijavi optužio Verana Matića da je uticao na sud da dobije kaznu zatvora od 18 meseci, ali i da je u saradnji sa upravom Kazneno-popravnog zavoda u Nišu organizovao kidnapovanje Nikolića iz sanintetskog vozila koje ga je prevozilo u specijalnu bolnicu za lečenje pluća „Ozren“ u Sokobanji, što je predstavio kao neformalni pokušaj ubistva.

U saopštenju ANEM se navodi da je ta krivična prijava jasna poruka Veranu Matiću da prestane da izveštava o krivičnim delima i sudskim procesima koji se vode protiv Dejana Nikolića Kantara, kao i o dalje zazidanom OK radiju.

Pre više od dve godine, kladionice Koloseum, koje su tada bile u njegovom vlasništvu, izgradile su bespravni objekat kojim je zazidan deo ovog radija.

Taj zid, i pored rešenja gradske inspekcije iz juna 2022. godine, još nije srušen i predstavlja trajnu pretnju egzistenciji OK radija, za šta odgovornost snose nadležne gradske institucije, navedeno je u saopštenju.