Muzika

FAST BOY, Moby i Sophie and the Giants donose synth-pop himnu „Last Summer“

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

FAST BOY (Lucas i Felix Hain) vraćaju se sa singlom „Last Summer“, zaraznom synth-pop numerom, na kojoj im se priključuje legendarni muzičar Moby, kao i očaravajući vokali grupe Sophie and the Giants.

Nakon nedavnog hita „Wave“ koji je u Nemačkoj dostigao prvo mesto zvanične radijske top liste FAST BOY sa „Last Summer“ besprekorno spajaju energične i plesne ritmove stvarajući atmosferu nezaboravnog leta. Pesmu prožima prepoznatljiv zvuk inspirisan rave-om, koji je zatim produbljen emotivnim pop elementima. Neodoljiva melodija pesme privlači slušaoce, dok tekst dodaje dubinu, evocirajući živopisna sećanja na bezbrižne, ali i prolazne letnje trenutke kao i na ljude sa kojima smo ih delili.

Osvrćući se na saradnju, Felix iz FAST BOY-a kaže: „Rad s Moby-jem je nadrealan. On je pravi pionir elektronske muzike koji uvek pomera granice“. Lucas dodaje: „Moby-jev album ’Play’ je oblikovao čitavu generaciju muzičara, uključujući i mene“.

Poznat po kultnim hitovima poput „Go“ i revolucionarne „Play“, Moby daje svoj potpis pesmi spajanjem elemenata punka i ambijentalne muzike. Modernom pop zvuku FAST BOY-a na pesmi „Last Summer“ doprinosi notom nostalgije. Zahvaljujući vokalima Sophie and the Giants koji kreiraju neverovatne harmonije, numera biva obojena emocijom. „Želeli smo da podsetimo ljude na čari leta, zabavu i kako ti trenuci ostaju sa nama“ objašnjava Sophie.

Pesmu „Last Summer“ prati niz uspešnih izdanja kao što je „Bad Memories“ s MEDUZA-om, zatim brojne saradnje sa velikanima elektronske scene među kojima su Tiesto, David Guetta, Oliver Heldens, R3HAB i Topic. Nemački duo nastavlja svoj vrtoglavi uspon svirajući velike koncerte širom sveta uključujući Šangaj, Kolumbiju, Poljsku, Holandiju i Španiju.