Muzika

Laka objavio album „Mama“, koncertna promocija u KC Gradu 15. novembra

Bosanskoherčegovački pevač i kantautor Laka objavio je dugoočekivani album „Mama“ i novi singl „Penzija“, čija će koncertna promocija biti održana 15. novembra u beogradskom KC Gradu, kao i u zagrebačkom klubu Sax! 14. novembra. Ovo izdanje, objavljeno za Dallas Records, donosi osam jedinstvenih pesama u kojima Laka prenosi svoje bogato muzičko i životno iskustvo, prožeto prepoznatljivom kreativnom energijom i lucidnim tekstovima.

Laka album „Mama“ opisuje kao lični izraz svog umetničkog razvoja.

„Album ’Mama’ je skup mog dosadašnjeg muzičkog i životnog iskustva koje sam ugradio u tih osam pesama na albumu. Neke od pesama su se nekom magijom same brzo razrešile, ali uglavnom je trebalo mnogo rada za ove dve godine koje smo ja i producent Matko Gaće potrošili buljeći u kompjuter“, kaže Elvir Laković Laka.

Uz album, Laka predstavlja i novi singl „Penzija“, pesmu koja na duhovit i sarkastičan način oslikava ljudsku težnju ka uspehu u svetu punom izazova i neostvarenih ambicija. Pesma kroz Lakin karakteristični ton govori o čoveku koji se suočava s realnošću života.

„Singl ’Penzija’ govori o čoveku koji želi da postane sve i svašta, međutim, životna realnost ga porazi i na kraju ostaje mu penzija kao jedini uspeh, naravno, ako ju je zaradio“, dodaje Laka.

Pesmom „Penzija“ Laka zaokružuje svoj novi muzički projekt, nakon što je prethodno objavio dva singla, „Mama“ i „Kraj“. Ovaj singl, baš kao i ceo album, odiše njegovim prepoznatljivim stilom, kombinacijom humora, satire i promišljanja o svakodnevnom životu. Album „Mama“ je dostupan na svim digitalnim platformama, a singl „Penzija“ prati i novi videospot, koji je jedinstven baš kao i Laka, a dostupan je na YouTube kanalu Dallas Records-a.

Laka kombinuje elemente popa, roka i etno muzike. S karijerom koja traje više od dve decenije, Laka je jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima. Njegov nastup na Evroviziji 2008. godine s pesmom „Pokušaj“ ostavio je snažan utisak na evropsku publiku i potvrdio njegov status regionalne zvezde.

Ulaznice za Lakin koncert 15. novembra u KC Gradu dostupne su na Tickets.rs, po ceni od 1.800 dinara. Koncert počinje u 21h. Koncertnu promociju izdanja za zagrebačku publiku Laka priprema za 14. novembar, a ulaznice su dostupne na Eventim.hr.