Muzika

Detour u novom singlu otkriva "Kako sutra izgleda"...

Nakon neodoljivog ljetnog singla "Kao ptica let" koji mjesecima leprša po službenoj radijskoj top listi HRTop40, omiljeni Detour predstavlja novi singl "Kako sutra izgleda".

" 'Kako sutra izgleda' je pjesma proizašla iz glazbene ideje koju sam započeo još 2012. godine i predstavlja svojevrsnu sintezu starijeg i recentnog Detourovog zvuka. Radi se o plesnoj pjesmi elegičnog teksta i sanjive atmosfere. To je pjesma o nedostajanju, o odnosu, ne nužno ljubavnom, koji je iz nekih „dobrih“ razloga nepovratno prestao postojati, s očekivanim  pitanjem „Kako sutra izgleda, bez nas?“., rekao je autor pjesme i frontman benda Nenad Borgudan.
 

Vizualnu imaginaciju ove pjesme Detour je ovog puta povjerio talentiranom i nagrađivanom redatelju Daliboru Bariću čiji jedinstveni pečat je dodao posebnu dimenziju pjesmi:

"Pjesma mi je bila glavna inspiracija, prepustio sam se njenim emocijama i ugođaju, te spontano počeo slagati scene. To je jedna ljubavna priča, ali smještena u svijet cyberpunka. S time je naziv pjesme "Kako sutra izgleda" dobio još jedno prošireno fantastično iščitavanje nesigurnosti, onog nepoznatog iza obzora.

Struktura je klasično spotovska; bend koji svira uz male narativne fragmente koji se provlače kroz spot, samo što se ovdje radi o animiranoj virtualnoj varijanti benda koji suštinski pripada istom virtualnom svijetu glavne protagonistice čija priča vodi kroz spot.", o inspiraciji iza spota otkrio je Dalibor Barić.

"Kako sutra izgleda" uz "Kao ptica let" naći će se na nadolazećem novom studijskom albumu Detoura.