Sport

Crvena Zvezda poražena u Monaku

Foto: RTS printscreen

Foto: RTS printscreen

Liga šampiona za sada je preveliki zalogaj za fudbalere Crvene zvezde.

Prvak Srbije je poražen u Monaku od istoimenog domaćina sa 5:1 (2:1) u utakmici trećeg kola elitnog klupskog takmičenja. Crveno-beli su pružili jak otpor domaćinu u prvom poluvremenu, ali je partija u drugom delu meča bila nedostojna kvaliteta takmičenja Lige šampiona, prenosi Danas.

Trener Zvezde Vladan Milojević imao je mnogo problema da sastavi tim zbog povreda nekoliko bitnih igrača, a novi peh crveno-beli su doživeli u petom minutu. BrunoDuarte je povredio zadnju ložu, a upravo je Brazilac trebalo da bude faktor iznenađenja stratega beogradskog kluba, pošto je uparen u napadu sa Šerifom Endiajeom.

Monako je poveo u 20. minutu, pošto je Takumi Minamino iskoristio loše postavljanje Silasa i neuspelu ofsajd zamku. Nije ovaj gol obeshrabio goste koji su usepli da izjednbače sedam minuta kasnije. Strelac Šerif Endiaje iz penala koji je skrivljen upravo nad senegalskim napadačem.

 Imao je Monako terensku inicijativu, ali fudbaleri Zvezde nisu delovali obezglavljeno na terenu. Međutim, koncentracija je popustila u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Bril Embolo iskoristio grešku Uroša Spajića i domaćin je poveo sa 2:1. Prethodno je Zvezda možda oštećena za penal, pošto je Olajinka nagažen u kaznenom prostoru domaćina pri rezultatu 1:1, ali je sudija Tobijas Štiler ostao nem i pored poziva VAR-a da pogleda snimak.

Bio je to početak kraja prvaka Srbije. Crvena zvezda je u drugom poluvremenu bila zelena, nedostojna kvaliteta takmičenja kakvo je Liga šampiona.

Vilfrd Singo je evrogolom u 54. minutu povećao prednost „kneževa“, da bi Minamino drugim pogotkom u 70. minutu otklonio dileme, ako ih je uopšte i bilo, oko pobednika (4:1).

Crveno-beli ne samo da nisu zapretili domaćinu u drugom poluvremenu, već su igru zbog povreda napustili Šerif Endiaje i Piter Olajinka, pa su gosti završili utakmicu sa igračem manje. Mogli su Beograđni i gore rezultatski da prođu, ali su preživeli „seču kneževa“ sa  pet lopti u mreži, pošto je konačan rezultat postavio Akliuš u šestom minutu sudijske nadoknade.

 
Monako: Majecki – Vanderson, Singo, Kerer, Enrike – Zakarija, Kamara – Akliuš, Minamino, Ben Segir (od 46. Golovin) – Embolo.

Crvena zvezda: Ilić – Seol, Điga, Spajić – Maksimović (od 74. Katai), Krunić (od 60. Rodić), Elšnik, Olajinka – Silas (od 60. Ilić), Duarte (od 7. Dalsio) – Endiaje (od 74. Kanga)