Film

„Američki psiho“ dobija rimejk

Foto: YouTube printscreen/Lionsgate VOD

Foto: YouTube printscreen/Lionsgate VOD

Poznati italijanski reditelj Luka Gvadanjino režiraće novu adaptaciju romana „Američki psiho“ Breta Istona Elisa.

Gvadanjino, poznat po filmovima „Zovi me svojim imenom“ i „Rivali“, radiće sa scenaristom Skotom Z. Bernsom, koji je poznat po saradnji sa režiserom Stivenom Soderbergom ( „Zaraza“, „Nuspojave“ i „Doušnik“).

Roman „Američki psiho“ iz 1991. godine izazvao je kontroverze nakon objavljivanja, jer prati nasilnu priču o investicionom bankaru opsednutom izgledom koji je ujedno i serijski ubica. Roman je već imao filmsku adaptaciju 2000. godine sa Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi, a kasnije je pretvoren i u mjuzikl sa Metom Smitom. Spekulacije da studio Lajonsgejt planira i TV seriju zasnovanu na ovom romanu pojavile su se 2021. godine, prenosi Nova.rs.

Još uvek nije poznato ko će tumačiti glavnog protagonistu Patrika Bejtmena, ali je glumac Kuper Koh, koji igra u Netfliksovoj popularnoj seriji „Monstrumi: Priča o Lajlu i Eriku Menendezu„, otkrio da je zainteresovan za ovu ulogu.

„Luka snima ‘Američkog psiha’, pa mislim da bih mogao da igram Patrika Bejtmena“, izjavio je on nedavno za Holivud riporter.

Gvadanjino je bio nominovan za Oskara kao producent za film „Zovi me svojim imenom“, a trenutno je prisutan na filmskim festivalima sa svojom adaptacijom romana „Kvir“ Vilijama S. Barouza, sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi.

Ovogodišnji film „Rivali“ postao je njegov najveći bioskopski hit, sa zaradom od 94,2 miliona dolara širom sveta.