Moj grad

SSP: Odbornici, glasajte protiv poskupljenja komunalnih usluga

FOTO: Gradski odbor SSP

FOTO: Gradski odbor SSP

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac u saopštenju prosleđenom medijima, zahteva od svih odbornika Skupštine grada da u ponedeljak, 28. oktobra, glasaju protiv odluke o povećanju cena vode i odnošenja smeća.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Sramota je da građani Požarevca plaćaju nesposobnost rukovodstva „Vodovoda“ i bivšeg direktora Aleksandra Dimitrijevića. Zar građani treba da plate ceh zato što godinama nije ulagalo u vodovodnu mrežu, pa se 60% proizvedene vode izlije u zemlju. Da je gradonačelnik Saša Pavlović postupio po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije i smenio doskorašnjeg direktora Aleksandra Dimitrijevića, danas vodovod ne bi bio u gubitku.

Zašto smeće poskupljuje 34% ako znamo da nove deponije smeća nema, a da reciklažni centar, u koji je uloženo gotovo 300 miliona dinara, još uvek ne radi?

Očigledno je da SNS vlast ne interesuje to što se sve lošije i teže živi, a plate Požarevljana su ispod republičkog proseka. Zato SSP smatra da su poskupljenja neprihvatljiva i poziva odbornike da glasaju protiv", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP.