Moj grad

Atheist rap za vikend u klubu KB

Foto: printskrin/YT

Foto: printskrin/YT

Legendarni novosadski pank-rok bend Atheist Rap nastupiće u klubu KB. Svirka je zakazana za subotu, 26. oktobar.

"Sa posebnim zadovoljstvom svake godine nastupamo u KB klubu, jer veteran Bata daje sve od sebe da sačuva (sub)kulturnu scenu jednog grada. U subotu 26.10. sviramo kod legendarnog Bate u Požarevcu! Vidimo se", naveo je bend na svojoj FB stranici.

Atheist Rap ove godine obeležava 35 godina postojanja brojnim nastupima širom regiona. Podsetimo se na neke od najznačajnijih pesama iz svih perioda karijere benda, među kojima su i vanremenski hitovi „Wartburg Limuzina“, „Blue Trabant“, „ORA je pravi način da“, „Godina Kulture“, „Fatamorgana“, „Zapadna Evropa“, „Pritilend“, „Dr. Pop“, „Momci se vraćaju u grad“. Neke od ovih pesama naći će se i na nastupu u subotu. 

Pank-rok mašina zvana Atheist Rap je pokrenuta 1988. godine u kultnom novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa. Nekoliko meseci kasnije, bend je održao svoj prvi koncert – 22. maja 1989. godine u Novom Sadu.

Prepoznatljivi su po žestokom zvuku, društveno angažovanim tekstovima, sarkastičnom humoru i vrlo zanimljivoj pesničkoj naraciji. Jedan su od koncertno najaktivnijih domaćih bendova, nastupali su širom regiona, kao i Evrope. Tokom dugogodišnje karijere, objavili su šest studijskih albuma, jedan zajednički album sa nemačkim bendom Defenders of the Universe, koncertni DVD, live album i monografiju izdatu povodom 20. rođendana benda, a u pripremi je i novi singl, čije se izdanje očekuje uskoro.