Muzika

Michael Kiwanuka otkriva novi singl – „Rebel Soul“ u susret albumu „Small Changes“

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Michael Kiwanuka svojim četvrtim singlom „Rebel Soul“ najavljuje nadolazeći studijski album „Small Changes“ koji izlazi 22. novembra i predstavlja dugo očekivani nastavak njegovog trećeg istoimenog LP-ja, „KIWANUKA“.

„Rebel Soul“ je najnoviji singl sa njegovog četvrtog albuma, sporog ritma, prožet soulom, u prvi plan stavlja Kiwanukin prepoznatljiv vokal.

Kada su promišljali u kom smeru žele da ide sam album, Michael Kiwanuka i njegov producent Brian Burton (Danger Mouse) su došli do zajedničke želje da treba napraviti album koji prevazilazi tradicionalne okvire onoga što se smatra cool.

„Tragali smo za nečim što zvuči kao da bi se moglo naći na albumu Billa Withersa ili Sadé“ izjavio je Michael Kiwanuka, koji je odrastao uz muziku Sadé i čiji se uticaj značajno čuje u njegovom radu. Kiwanuka se priseća popodneva koje je kao dete provodio u kolima njegove tetke „gde je ’Diamond Life’ retko bio izvan kasetofona“.

Michael Kiwanuka se ovog leta vratio na festivalske pozornice, uključujući impresivan nastup na Glastonbury-jevom Pyramid Stage-u i headlajnerski slot na Wilderness festivalu, a trenutno je na turneji po SAD-u sa Brittany Howard.

Takođe, Kiwanuka je najavio svoju evropsku i UK turneju za proleće 2025. koja obuhvata 12 koncerata koji će fanovima pružiti priliku da uživo čuju pesme sa nadolazećeg, četvrtog albuma, „Small Changes“.  Turneja započinje 25. februara u Hamburgu i završava se 13. marta u O2 Apollo u Mančesteru, a uključuje i nastupe u londonskom Eventim Apollu i Usher Hallu u Edinburgu, kao i Parizu, Amsterdamu, Milanu, Briselu, Minhenu