Zanimljivosti

Koliko bi zaista koštale nekretnine iz popularnih filmova i serija

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Serije poput “Seksa i grada” ili “Prijatelja” volele su (i još uvek vole) brojne generacije. Mnogi fanovi se često poistovećuju s protagonistima i ponekad požele da su barem malo poput svojih omiljenih junaka.

Kad je reč o nekretninama u kojima žive protagonisti serija, ne čudi da su mnoge preskupe “običnim ljudima”, ali ono što godinama nismo znali je da su mnoge realno preskupe i za te fiktivne likove.

Jedna stvar je naročito poželjna u većini omiljenih serija: živeti poput Keri Bredšo ili Rejčel Grin. Međutim, brojni stanovi ili kuće glavnih likova u omiljenim serijama su teško priuštivi (barem zbog posla kojim se bave) i apsolutno nerealni, piše Miss7.

Naime, čak i u fiktivnom svetu glavni likovi u većini slučajeva zarađuju samo delić potrebnog novca za nekretnine u kojima žive. Američka kompanija ‘Clever’, koja se bavi nekretninama, odlučila je da se time pozabavi pa je pogledala statistike, plate i cene najma i prodaje nekretnina na različitim lokacijama. Teško da bi iko od izmišljenih stanovnika ikada mogao da priušti takav život. Pa, osim stanarine, u životu postoje i drugi troškovi…

Evo nekoliko najistaknutijih primera.

“Seks i grad”
Adresa: Peri Strit 66, Njujork

Stan u kom živi Keri Bredšo kao da je izvučen iz fensi modnog žurnala. To i ne čudi, jer kirija se procenjuje na oko 5.250 evra mesečno. Može li Keri to sebi zaista priuštiti?

“Princ iz Bel-Era”
Adresa: 251 N, Bristol Av, Los Anđeles

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Top Closings (@topclosings)

‘Princ’ (Vil Smit) došao je iz siromašne Filadelfije živeti u Los Anđeles bogatom ujaku, sudiji. Ok, znamo da sudije dobro zarađuju, ali vila u kojoj živi s porodicom koštala bi neverovatnih 9,6 miliona evra (a da ne spominjemo da imaju i batlera).

“Prijatelji”
Adresa: 90 Bedford Strit, Njujork

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Bidun (@vbidun)

Pa, neki “prijatelji” su i cimeri, ali cena stana u kojem žive zaista bi premašila njihov budžet. Naime, za takav stan morali bi da plate 6.900 evra mesečno.

“Beležnica”
Adresa: 204 Martins Point Roud, ostrvo Vondmalau, Južna Karolina

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by emily 💐🫶🏼🫧 (@emilyrheaume)

Ova nekretnina vredi 2,3 miliona evra i bila bi daleko preskupa za aktere filma “Beležnica”.

“Sam u kući”
Adresa: 671 Lincoln Ave., Winnetka, Ilinois

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 齊藤 みかん (@mikan0514saito)

Može li sedmeročlana porodica da priušti nekretninu od 4,8 miliona evra? Teško… Uostalom, kao i da zaboravi malo dete kod kuće.

“10 razloga zašto te mrzim”
Adresa: 2715 N. Džunet Strit, Takoma, Vašington

Da li bi prihod glavnih aktera bio dovoljan za kuću koja vredi 2 miliona dolara (oko 1.848.400 evra)? Suvišno je komentarisati.