Društvo

Vaspitačici iz Požarevca priznanje za izuzetne rezultate

Foto:Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja

Foto:Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodelio je juče priznanja pojednicima i grupama koji su tokom godine pokazali izuzetne rezultate u oblasti prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Među dobitnicima je i Jelena Šukljević, vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu.

Pored požarevačke vaspitačice priznanja su dobili Snežana Cerović, nastavnica u beogradskoj Osnovnoj školi „Кneginja Milica“, Mirjana Кatić, direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu, doc. dr Drago Jelovac, sa Кlinike za maksilofacijalnu hirurugiju Stomatološkog fakulteta u Beograd i Studentski centar izvrsnosti Mašinskog fakulteta u Beogradu.

„Ovom prilikom važno je da ukažemo i na požrtvovanost i veliku profesionalnost svih angažovanih u sistemu prosvete i nauke. Zahvaljujući njihovom predanom i požrtvovanom radu nije izgubljen ni jedan nastavni dan tokom pandemije, niti je naučni rad stao. Uprkos svim izazovima ostali su posvećeni profesiji i kvalitetnom radu“, rekao je ministar Ružić.

On je ovom prilikom čestitao i Dan prosvetnih radnika i poručio da će Ministarstvo nastaviti da unapređuje kvalitet obrazovanja u Srbiji i da kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte na svim nivoima obrazovanja kako bi omogućilo što bolje uslove za učenje i rad.