Film

Nova korejska horor serija o demonima srušila „Squid Game“

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Serija “Squid Game” za samo mesec dana postala je svetski hit, čime je, kako nam se čini, pokrenula “eru korejske kinematografije”. Iako je donedavno gotovo bilo nezamislivo da će neka serija u skorije vreme skinuti “Squid Game” sa trona – to se ipak dogodilo, a ko će Korejce skinuti sa lestvice najgledanijih, ako ne oni sami.

Nova hit serija „Hellbound“ u rekordnom roku je oborila sve lestvice gledanosti i popela se na sami vrh najgledanijih serija.

Na Netflix je premijerno prikazana 19. novembra i za manje od 24 sata zabeležila ogroman uspeh.

Ova kombinacija horora, akcije i fantastike preko noći je postala globalni fenomen.

U centru dešavanja je grupa nasilnih demona koja lovi pojedince, a kojima je prethodno najavljeno kada i gde će umreti. Koliko god bežali, demoni ih na kraju sustižu i odvlače u pakao, a za njima na Zemlji ostaje samo pepeo.

Zbog toga se pokreće kolektivna histerija i brojne verske rasprave. Misteriju demona pokušaće da otkriju policijski detektiv, novinar i advokatica i tako, posledično otpetljati klupko usko povezanih događaja.

Vrhunsku napetost gledaoci će moći da iskuse kroz šest epizoda, koliko traje prva sezona. Seriju je režirao Yeon Sang-ho, a premijerno je prikazana u septembru na Filmskom festivalu u Torontu.