Društvo

Duplo smanjen broj pregleda u kovid ambulanti, da li pandemija jenjava?

Foto:Boom93/TS

Foto:Boom93/TS

Epidemiološka situacija u Požarevcu i Kostolcu  malo  je povoljnija nego u prethodnom periodu. Manji je pritisak na kovid ambulantu u odnosu na pre mesec dana, duplo je smanjen broj pregleda, juče je bilo 111 pregleda od tog broja 42 prva a ostalo su kontrolni pregledi. Kod 19 pacijenata je potvrđen kovid.

Epidemiološka situacija i dalje nestabilna, ali malo povoljnija nego u prethodnom periodu kada je broj pregleda svakodnevno prelazio brojku od 300 na dnevnom nivou. Početkom oktobra beleženo je dnevno  preko 70 pacijenata koji su na pozitivni na Kovid i veliki broj transporta za bolnicu.

“Sada je pritisak manji, manje je pozitivnih  na Kovid, bilo je prethodnih dana više kontrolnih pregleda nego prvih, a  manji je i broj transporta za bolnicu, juče je 6 pacijenata poslato za bolnicu. Ali i dalje je neophodno poštovanje svih epidmioloških mera, nošenje maski i držanje distance, sada ima i dosta sezonskih respiratornih infekcija pa treba biti oprezan i izbegavati veća okupljanja i potrebno je što češće provetravati radne prostore.” rekla je u izjavi za Boom 93, dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac.

Baner Boom93 Android aplikacija

Dr Stojković dodaje da se pregledi u Kovid ambulanti  i dalje zakazuju na telefone koji su dostupni na sajtu Doma zdravlja Požarevac, da bi se izbegle gužve i čekanja kao prošle godine kada smo imali situaciju da se satima čekalo na prijem i pregled.

Telefoni za zakazazivanje pregleda dostupni su na sajtu Doma zdravlja Požarevac. Kovid ambulante u Požarevcu i Kostolcu rade 07  do 22 sata.

Po rečima dr Stojković, imunizacija građana se i dalje odvija na svim punktovima u Požarevcu i Kostolcu,a građanima su dostupne sve vakcine uključujući i Modernnu koja je poslednja stigla na naše tržište. tokom današnjeg dana dato je 103 doze vakcine, a od tog broja 14 prvih doza. Treću buster dozu do sada je primilo 14.700 građana sa teritorije grada Požarevca i Kostolca.