Društvo

Članica žirija otkriva kako do 1.000.000 dinara na konkursu za ime novog brzog voza

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Za ime i logo novih brzih vozova stiglo je više od 500 predloga, a članica žirija Nataša Filipović kaže da je konkurs otvoren do 21. februara i zainteresovanima savetuje da se dobro informišu o uslovima konkursa, jer će se za nagradu od milion dinara nadmetati samo oni predlozi koji ispunjavaju sve zadate kriterijume.

„Konkurs je počeo brzo sa puno predloga, baš kao i brzi voz. Ono što je važno je da sam konkurs ima određene propozicije i mi ćemo se njih pridržavati“, poručiča je Filipović govoreći za Novi dan TV N1.

Stoga svim zainteresovanima poručuje da, ukoliko žele da osvoje nagradu od milion dinara, odu na zvanični sajt konkursa „Pusti inspiraciju da te vozi“ i dobro prouče pravila konkursa.

Baner Boom93 Android aplikacija

Filipović je rekla da su neki učesnici konkursa poslali samo ime ili delimičo urađen predlog logotipa, i istakla je da će ti predlozi biti odbačeni kao nepotpuni.

Predloge koji su dosad pristigli ne može da otkriva, ali ističe da ljudi imaju inventivne, zanimljive i kreativne predloge.

Filipović je rekla i da su brzi vozovi novija pojava na evropskim prugama, i da nije neuobičajeno da imaju posebno ime i sopstveni vizuelni identitet.

Istakla je i da vozovi koji će za početak povezati Beograd i Novi Sad, ne samo da su brzi, več imaju i visok stepen komfora, i sa njihovim uvođenjem u saobraćaj, „Srbija voz“ će na neki način, kako je ocenila, ući u 21. vek.

Novo ime srpskog brzog voza saznaćemo 3. marta.