Društvo

Srušen nadvožnjak u Kostolcu, šta će biti na njegovom mestu?

Foto: Boom93

Foto: Boom93

Krajem februara počeli su radovi na uklanjanju nadvožnjaka na ulazu u Kostolac. Posle nešto više od mesec dana najveći deo nadvožnjaka je uklonjen, a u toku su radovi na sanaciji zemljišta.

Nadvožnjak dužine 160 metara je zbog bezbednosti zatvoren 2018. godine, a nakon skoro četiri godine pristupilo se uklanjanju nadvožnjaka uz pomoć i finasije ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu.

Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac istakao da je na lokalnoj samoupravi, nakon rušenja nadvožnjaka, izrada projekata za uređenje tog prostora.

Baner Boom93 Android aplikacija

Foto: Boom93

„Na prvom mestu moramo da uradimo izmenu Plana detaljne regulacije i da ucrtamo tu ulicu ispod mosta. Nakon rušenja nadvožnjaka otvaraju se nove opcije za nove saobraćajnice. Naša ideja da se posle radova na nadvožnjaku ulica Nikole Tesle produži i spoji se sa Trudbeničkom. U Prvomajskoj ulici je u planu da se izgradi novi kružni tok kako bi ubrzali saobraćaj u tom delu gradu. Za sve ovo treba da se uradi kompletan projekat moderne saobraćajnice koja će spojiti pet ulica, Karađorđevu, Prvomajsku, Nikole Tesle, Veljka Dugoševića i centralnu ulicu Bože Dimitirijevića“, rekao je Krstanoski.

Nakon obavljanja demontaže, budžet Gradske opštine Kostolac prihodovaće od prodaje konstrukcije, a iznos će biti umanjen za troškove uklanjanja.