Društvo

Stojanović: Radovi u Ljubičevu kasne zbog izvođača radova i vremenskih prilika

Foto:S.Lisac

Foto:S.Lisac

Kompleks ergele Ljubičevo nije u potpunosti bio spreman za posetioce koji su odmor tokom neradnih dana nameravali da provedu u prirodi, u najbližoj okolini Požarevca. Suvenirnica, u okviru koje je i kafić, nije bila otvorena, jer su izvođači radova na rekonstrukciji ovog objekta probili rokove. Takođe, trava je košena nedelju dana pre praznika, te je mini avantura park za decu brzo zarastao travom.

Direktor JP “Ljubičevo”, Mirko Stojanović rekao je radovi na rekonstrukciji kafića – suvenirnice u Ljubičevu još uvek nisu gotovi, da izvođač radova kasni i da pretpostavlja da je to, između ostalog,  zbog manjka radne snage.

“Radovi kasne zbog vremenskih prilika. U januaru i februaru je bilo hladno vreme i onemogućen je rad. I izvođač je malo kasnio zbog manjka radnika. Pretpostavljam da je to u pitanju.”

Baner Boom93 Android aplikacija

Na pitanje da li će izvođači radova plaćati kaznene penale zbog probijanja roka, Stojanović je rekao da verovatno hoće, u zavisnosti od odluke pravne službe.

Inače, radovi na rekonstrukciji suvenirnice-kafića u ergeli Ljubičevo počeli su 11. novembra. Izvodi ih građevinsko preduzeće „Partenon“ iz Požarevca. Rok za izvođenje radova bio je 30 radnih dana, odnosno 60 kalendarskih.

Vrednost radova je oko 5.5 miliona dinara bez PDV-a

Suvenirnica bi trebalo da bude kompletno rekonstruisana, između ostalog planirana je zamena postojećih ulaznih vrata i prozora, kao i rekonstrukcija krova, izrada drvene krovne konstrukcije i postavka ravnog biber crepa. U okviru tekućih radova planirana i izgradnja nadstrešnica između  „Avantura“ parka i lavirinta sa stolovima i klupama za sedenje i boravak u prirodi i još neki dodatni sadržaji.

U Ljubičevu je trava košena nedelju dana pre praznika. Radnici JP Ljubičevo kosili su travu, ali  Stojanović kaže da nema dovoljno radnika, a površine za košenje su velike.  Bio je i problem zbog padavina u danima pred praznike.

“Vremenski uslovi su takvi kakvi su, zbog kiše. Ono što je pokošeno prošle nedelje, sad se kosi ponovo.  Održavamo koliko možemo.”

Stojanović se nada da će za predstojeće prvomajske praznike sve biti završeno i sređeno na vreme, te da će  suvenirnica-kafić biti gotovi za posetioce i izletnike.