Kultura

Nušićevi dani od 18. do 26. maja: Ovo je kompletan program festivala i cene ulaznica

FOTO: R. Momirović/Boom93

FOTO: R. Momirović/Boom93

Pozorišni festival „Nušićevi dani“ u Smederevu po 39. održava se u Centru za kulturu od 18. do 26. maja.

U takmičarskom delu nalaze se pet predstava.

Prvog takmičarskog dana, 20. maja, na programu je predstava „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta UJVIDEKI SZINHAZ. Drugog takmičarskog dana, 22. maja, predstaviće se Narodnog pozorišta iz Subotice sa predstavom „Izbiračica“.

Baner Boom93 Android aplikacija

Treći, četvrti i peti takmičarski dan rezervisani su za beogradska pozorišta:

– 23. maja predstava „Rolerkoster“, Atelje 212
– 24. maja predstava „Vuci i ovce“, Narodno pozorište Beograd
– 25. maja predstava „Zaljubljeni Šekspir“, Beogradsko dramsko pozorište

Dve predstave biće izvedene van takmičarskog programa. U nedelju, 21. maja na programu je predstava „Put velikana“ Centra za kulturu Požarevac i Udruženja umetnika „Artista“, dok će na završnoj večeri fastivala biti izvedena kabaretska predstava Nušićev šou „Srećna familija“ u kome igraju Uroš Jovčić, Sloboda Boda Ninković, Isidora Minić i drugi.

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za najbolju predstavu u celini i nagrade „Milosav Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu čine: Isidora Minić, dramska umetnica (predsednik žirija), Slobodan Boda Ninković, dramski umetnik i Milorad Miki Damjanović, dramski umetnik.

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru čine: Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja (predsednik žirija), Gordana Đurđević Dimić, dramska umetnica i Nebojša Dugalić, dramski umetnik.

Sve predstave počinju od 20h u Centru za kulturu Smederevo.

Cena ulaznice za predstave u festivalskom programu je 800 dinara, a za program svečane dodale nagrada i kabaretsku predstavu je 500 dinara.

Celokupan program „Nušićevih dana 2022“ možete pogledati OVDE.