Društvo

Bolnica u Smederevu: Za izbor privatnog partnera za usluge grejanje opredeljeno preko 700 miliona dinara

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Bolnica „Sveti Luka“ u Smederevu raspisala je Javnu nabavku za izbor  privatnog partnera i dodela ugovora o javno-privatnom partnerstvu za poboljšanje energetske, ekološke i ekonomske efikasnosti energetskog sektora.

Kako se navodi u pozivu za Javnu nabavku privatno partnerstvo uključuje pružanje energetske usluge, to jest proizvodnju i isporuku potrebne količine toplotne energije za potrebe grejanja, proizvodnje sanitarne tople vode i tehnološke potrebe bolnice „Sveti Luka“ od strane Privatnog partnera, u toku trajanja celokupnog ugovornog perioda.

Dodaje se da se javno-privatno partnerstvo odnosi na pružanje usluga dugoročne isporuke toplotne energije za potrebe grejanja objekata, zagrevanja tople sanitarne vode i za tehnološke potrebe u vešernici uz obaveznu rekonstrukciju postojećeg sistema za proizvodnju toplotne energije za grejanje i za proizvodnju tehnološke pare uz pomoć energenta prirodnog gasa koji će se do gasifikacije ugovornih objekata dopremati uskladišten drumskim saobraćajem u vidu komprimovanog prirodnog gasa.

Baner Boom93 Android aplikacija

Procenjena verdnost Javne nabavke iznosi 789.455.665,60 dinara bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 27. jun do 8 časova.