Film

Ovo je prvi trejler za dugoočekivani nastavak Avatara (VIDEO)

Youtube screenshot/MegaComFilm

Youtube screenshot/MegaComFilm

Prvi trejler za dugoočekivani nastavak naučno-fantastičnog spektakla „Avatar“, reditelja Džejmsa Kamerona, konačno je pred publikom.

U nešto više od 90 sekundi trejlera, vraćamo se u magični svet planete Pandore, gde junak prvog dela Džejk Sali živi sa svojom porodicom.

„Kada se vrati poznati neprijatelj koji pokušava da ih uništi, Džejk i Nejtiri se udružuju sa vojskom Navi naroda kako bi zaštitili svoju planetu“, stoji u opisu trejlera na zvaničnom Jutjub nalogu MegaComFilma, distributera nastavka „Avatara“ za Srbiju.

Baner Boom93 Android aplikacija

Premijera filma „Avatar: Put vode“ očekuje nas u decembru. Semu Voringtonu, Zoi Saldani i Sigurni Viver u nastavku se pridružuju Vin Dizel i Kejt Vinslet koja je sa Kameronom već sarađivala u čuvenom „Titaniku“.

Originalni „Avatar“ iz 2009. godine i dalje je komercijalno najuspešniji film svih vremena, sa zaradom od 2,84 milijarde dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta. Bio je nominovan za devet Oskara, a osvojio je nagrade za vizuelne efekte, fotografiju i scenografiju.

Višegodišnja odlaganja usled zahtevne produkcije i pandemije

Premijera nastavka „Avatara“ prvobitno je bila najavljena za 2014. godinu, ali je nedostatak tehnologije neophodne za određene vizuelne efekte odložio produkciju.

Snimanje je konačno počelo 2017. godine, a završeno je 2020, ali je pandemija koronavirusa usporila ionako zahtevnu postprodukciju filma.

Džejms Kameron najavio je još tri nastavka „Avatara“ koji bi u bioskope trebalo da stignu 2024, 2026. i 2028. godine.