Društvo

30. rođendan Boom93

Foto: Boom 93
Danas je trideseti rođendan Boom93. Radio na kojem su i uz koji su odrasle generacije. Održati se 30 godina je težak posao, a rezultati su impresivni.

Boom93 je profesionalan, otvoren, slobodan, politički nezavisan i od svog osnivanja bio je protiv ratno huškačke politike, prozivao nepoštovanje i kršenje ljudskih prava, pljačku i kriminalizaciju Srbije. Boom93 se zalagao  i promovisao  toleranciju, rodnu ravnopravnost, multikulturalnost, transparetnost i sistemsku reformu društva.

Ovakav pristup doneo je niz problema u prošlosti zbog čega je radio bio zabranjivan više puta tokom devedesetih i tokom vladavine Slobodana Miloševićeva (25 meseci van etra).

Boom93 ne prestaje da donosi svojoj publici uvek nešto novo i drugačije, redakcija poštuje novinarske kodekse i profesionalne standarde u proizvodnji medijskih sadržaja i informisanju građana. Pored velikog iskustva, kvalitetnog i odgovornog tima, ima poverenje publike, uticaj na kreiranje javnog mnjenja, kvalitet proizvedenih sadržaja i poslovnu kompetentnost.

Pored osnovnih delatnosti, Boom93 nastoji da doprinese tumačenju dogmi, stereotipa i mitova o društvu u tranziciji, da učestvuje u kreiranju konstruktivne i produktivne atmosfere za uključivanje u procese integracije, stabilizacije, globalizacije i pomirenja u regionu. Boom93 podupire i podržava nevladine organizacije i građanske inicijative.

Radio Boom93 je jedan od osnivača ANEM-a, a dobitnik je i nagrade “ Jug Grizelj “ za unapređivanje slobodnog novinarstva, širenje slobode izražavanja i sprečavanje mržnje među ljudima za 1998. godinu.

U godini jubileja, neizostavan činilac naše zajedničke istorije i svega dobrog i lošeg kroz šta smo prošli, jesu i ostali segmenti delovanja Boom93.

Portal Boom93 pokrenut je pre 25 godina i u međuvremenu je izrastao u jedan od ključnih lokalnih informativnih sajtova. NVO Centar za razvoj lokalnih medija nastao je pre dvadeset godina, a pre više od petnaest godina otvoren je i Radio kafe  Boom93, profitabilni posao koji omogućava stabilno finansiranje medija i prostor u kome se organizuju i dešavaju javne debate, promocije knjiga, retrospektive filmova, stand-up večeri, mini koncerti i drugi kulturni sadržaji.

Impresivan je to rezultat za 30 godina jednog medija koji uspešno predvodi  direktor i glavni i odgovorni urednik Milorad Tadić, inače osnivač i dugogodišnji član Upravnog odbora ANEM-a.

Kao profesionalni medij Boom93 je u poslednjih 30 godina bio pouzdan partner brojnih donatora, koji su pomogli opstanak i razvoj jedinstvenog lokalnog medija na ovim prostorima.

Srećan nam rođendan!

Foto: Boom 93

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend