Društvo

Advokatska komora obeležila 50 godina postojanja

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac
Advokatska komora Požarevac danas je obeležila 50 godina od svog osnivanja,

Advokatska komora Požarevac danas ima 301 upisanog advokata i 88 advokatskih pripravnika, a aktuelno rukovodstvo komore na čelu sa Nenadom Dedićem odbarano je za mandat od 2022. do 2026. godine.

“Pedeset godina je značajan jubilej i nadam se da ćemo trajati mnogo duže. Smatram da smo prošli kroz mnogo težak period i pred advokaturom se nalaze još mnogi izazovi koje samo predanim zajedničkim radom možemo da savladamo”, istakao je Dedić na svečanoj akademiji koja je održana danas u Centru za kulturu.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, naveo je da borba za pravdu i tumčenje zakona jeste poziv koji je stub svakog uređenog društva i svake države.

„Advokatska komora Požarevac jedna je od onih koji na tom frontu beleži sjajne rezultate, poštovana od svojih kolega iz čitave Srbije ali i van nje”, rekao je Pavlović.

Svečanosti je prisustvovala i Jasmina Milutinović, predsednica Advokatske komore Srbije, koja je podsetila da se ove godine obeležava 160 godina od postojanja komore na čijem je čelu i čestitala prisutnima dva značajna jubileja.

Na današnjoj akademiji uručene su povelje advokatima za dugogodišnji rad u advokaturi i doprinos koji su dali u radu komore.

Advokatska komora u Požarevcu osnovana je 25. oktobra 1972. godine u zgradi tadašnje opštine Požarevac pod nazivom Osnovna advokatska komora Požarevac za teritorije okružnih sudova u Požarevcu i Smederevu koji pokrivaju osam opština Braničevskog i tri opštine Podunavskog okruga. Prve godine imala je u imeniku upisanih 76 advokata i tri pripravnika, a za prvog predsednika izabran je poznati advokat iz Požarevca Miloš Pešić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend