Društvo

Ako ne očistite sneg ispred svoje zgrade ili lokala, sledi kazna do 50.000 dinara

Foto:Boom93/R.Momirović
Prvi veći sneg u Požarevcu prema rečima nadležnih nije doneo neke veće probleme, ali obaveze jeste. Saobraćajnice su čišćene redovno od kada je sneg počeo da pada, a zatim prema informacijama kohe smo dobili iz Preduzeća za puteve, saobraćajnice su spremno dočekale ledene dane, a saobraćaj se odvija po planu, kažu nadležni.

To bi moralo da važi i za pešake, ukoliko se građani pridržavaju pravila  i čiste trotoare ispred svojih lokala kako bi se olakšalo kretanje pešacima i sprečili padovi.

Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih stambenih objekata, vlasnici ispred svojih lokala, preduzetnici ispred svojih poslovnih objekata, ispred zgrada u izgradnji, neizgradjenog građevinskog zemljišta i to u širini od 5 metara, i dužini objekta.

“Kontrolu vrše kako Komunalna inspekcija, tako i Komunalna milicija, a za neočišćene prostore ispred zgrada ili lokala propisane su kazne”, navela je u izjavi za Boom93, Žaklina Jovović, rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove.

Ukoliko sneg sa trotoara nije očišćen i ometa prolaz pešaka, kazna za pravna lica je 50.000 dinara, za preduzetnika 10.000 dinara, za fizičko lice kazna je 5.000. Ovi subjekti, dužni su da očiste i ledenice, ali takođe na način, kako prolaznici ne bi bili povređeni.

Međutim, ukoliko dođe do pada i povrede, građani prema rečima Jovović mogu da pozovu policiju, a zatim i da tuže fizičko lice ili preduzetnika ispred čijeg objekta su se povredili.

“Ukoliko dođe do povrede građani mogu da pozovu policiju, i da se obrate lekaru, kako bi imali dokaz koji se prilaže uz tužbu”, zaključila je Jovović.

Prema prognozi RHMZ-a tokom narednih dana ne očekuje se nastavak padavina, a tokom narednog vikenda temperature će biti u blagom porastu.

Iako nas u narednom periodu ne očekuju padavine, nije na odmet podsetiti sve koje su im obaveze kada počne da pada sneg.

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Dobro napisano g-đice Stojićević!

    Samo “drugarica” Žaklina,nije izjavila,sa koliko se kažnjavaju javna preduzeća,koja nisu očistila ostale delove grada ili se te kazne plaćaju,kao po običaju iz džepa građana Požarevca! Čisto da ilustrujem primerom,osoba hoda ulicom i nalazi se na gradskom trgu ili delu ulice koje održava grada,i dođe do pada, naravno,uz prelom kostiju lokomotornog sistema,po zakonu tuži se grad,a isplata obeštećenja ide iz džepa građana,umesto iz džepa nesposobnih lokalnih vlastodršca-kabadahija i nesposobnih partijskih direktora javnih preduzeća!!!

    Alo,”stručnjaci” iznenadio vas sneg u januaru!?! Šta nije jasno???!!!

    Puna Zabela robijaša,a grad neprohodan,puna opština nesposobnih mastiljara,a grad u haosu,jedino rešenje je POBUNA!!!

    Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodršce-kabadahije i nesposobne partijske direktore javnih preduzeća!!!

%d bloggers like this: