Društvo

Alesandro Bragonzi novi šef kancelarije EIB za Zapadni Balkan

Evropska investiciona banka (EIB) postavila je Alesandra Bragonzija za novog šefa regionalne kancelarije za Zapadni Balkan, saopšteno je danas.

On je zaposlen u EIB 11 godina, a na tom mestu nasledio Dubravku Negre čiji mandat se završio polovinom januara.

Bragonzi je rekao da mu je velika čast da preuzme aktivnosti za region u trenutku kada se suočava sa drugom teškom godinom u nizu.

„Zapadni Balkan je ozbiljno pogodjen pandemijom zbog čega je osetljiv na buduće šokove. Prioritet EIB-a je osnaživanje ekonomskog i zdravstvenog sistema, kao i zalaganje za održivi i zeleni oporavak“, kazao je on.

Dodao je da će EIB nastojati da poveća ulaganje u održivu energiju i energetsku efikasnost, održivi transport, dostupnost socijalnih i pristupačnih uslova stanovanja, pristup čistoj vodi, kao i za pomoć kompanijama u najugroženijim sektorima.

Kao najveći investitor u regionu EIB je plasirala 8,6 milijardi evra od 2009. godine kako bi podržala modernizaciju infrastrukture i razvoj privatnog sektora.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend