Društvo

APR: Broj ugovora o finansijskom lizingu se približava broju od pre pandemije

Pixabay/ilustracija
U Registru finansijskog lizinga je na kraju maja bilo aktivno oko 58.400 ugovora ukupne vrednosti 1,8 milijardi evra, saopštila je danas Agencija za privredne registre (APR).

Kako je istaknuto, u prvih pet meseci ove godine registrovano je 5.965 ugovora o finansijskom lizingu ukupne vrednosti 179,7 miliona evra, što je 48,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kad je registrovano 4.024 ugovora ukupne vrednosti od 117,9 miliona evra.

„Vrednost ugovora o finansijskom lizingu registrovanih tokom prvih pet meseci ove godine je za svega dva odsto manja od vrednosti ugovora registrovanih u istom periodu godine koja je prethodila koroni“, navodi se u saopštenju APR-a.

Prema strukturi predmeta lizinga registrovanih u toku ove godine, putnička vozila čine 54,2 odsto, teretna vozila 25 odsto, druge vrste vozila 14,5 odsto, mašine i oprema šest odsto, a nepokretnosti su zastupljene u 0,3 odsto slučajeva.

Prema podacima iz Godišnjeg biltena finansijskih izveštaja za 2020. godinu, 13 davalaca finansijskog lizinga je u 2020. godini imalo 332 zaposlena.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend