Društvo

Arriva Litas najavila obustavu saobraćaja u čitavoj Srbiji

Arriva Litas je saopštila da će u petak na jedan čas obustaviti svoj saobraćaj na području čitave Srbije iz protesta zbog, kako je navedeno u saopštenju, nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih državnih organa protiv nezakonitosti u postupku javne nabavke za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji Grada Požarevca.
foto arhiva: U.U.

U saopštenju kompanije se navodi da je odluka doneta nakon „niza neregularnosti tokom tenderskog procesa“.

U kompaniji ističu da će nakon ovog jednočasovnog prekida saobraćaja dodatno radikalizovati proteste do celodnevnog prekida saobraćaja, 28.septembra.

Izraženo je očekivanje da to toga neće doći i da će biti pozvani na razgovor od strane bilo kog nadležnog organa, a prevashodno gradonačelnika Požarevca.

“Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika I unapred se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje će imati te molimo za razumevanje zbog ovakve odluke. Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive”, navodi se u saopštenju.

U dopisu medijima se podseća da je na poslednjem protestu ispred skupštine Požarevca direktor kompanije, Negoslav Jovanović izjavio je da je tender nezakonit s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, kao i da je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, starosti do 9 godina.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend