Društvo

Arriva od danas naplaćuje putne isprave za učenike

Boom93
Kompanija Arriva obaveštava sve građane Požarevca, ali i korisnike usluga da će od danas početi sa naplatom karata, odnosno izdavanjem pojedinačnih putnih isprava za učenike.

Prinuđeni smo da počnemo sa naplatom karata, s obzirom da je na prethodno sprovedenom tenderu ponuda kompanije Arriva bila ocenjena kao najbolja prihvatljiva ponuda a Grad Požarevac nakon 24 dana nije iskoristio raspoložive zakonske mogućnosti i ponudi nam zaključivanje Ugovora. S obzirom da smo odgovorna kompanija, nikako ne želimo da rizikujemo usklađivanje poslovanja kompanije sa propisima koji uređuju oblasti saobraćaja, te bezbednosti učenika na prvom mestu“, rekli su iz kompanije Arriva.

Arriva će zadržati sve polaske u isto vreme, odnosno neće biti nikakvih izmena u dosadašnjem redu vožnje.

Kako iz ove kompanije podsećaju, od 1. septembra, odnosno od početka školske godine autobusi ove kompanije prevozili su učenike osnovnih škola na teritoriji grada Požarevca potpuno besplatno i bez naknade.

Podsetimo, dan pred početak školske godine dodeljen je ugovor za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada međutim, taj ugovor nije potpisan.

Jedini razlog nepotpisivanja ugovora je taj što je uložen zahtev za zaštitu prava ponuđača. To znači da ugovor neće biti potpisan dok se ne odluči o ovom zahtevu.

Inače, komisija za Javne nabavke obe partije za prevoz učenika dodelila je prevozniku Arriva Litas iz Požarevca, ali zbog nepotpisivanja ugovora ova kompanija je donela odluku o naplati karata za učenike.

Za prvu partiju prihvaćena je cena od 18 989 920 dinara, dok je za prevoz učenika u srednjoškolskom obrazovanju prihvaćena ponuda od 845 918,18 dinara bez PDV-a.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bravo za naprednu vlast! Vaša deca se ne voze autobusima, voze se službenim kolima o trošku građana…

  • Bravo za komentar! „Naravno“ da se deca,konkubine,roditelji,….vlastodrzaca-kabadahija voze drzavnim kolima o trosku gradjana Srbije!?!
    Bukagije I LUSTRACIJA za vlastodrzace-kabadahije!!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend