Društvo

Arsić: Nema smisla da se regionalna deponija izgrađuje na plodnom zemljištu

Foto: S.Lisac
Gradskoj upravi predata je peticija protiv izgradnje regionalne deponije između Kličevca i Kurjača.  Udruženje Kličevački idol prikupilo je preko 1000 potpisa građana.

Meštani Kličevca i drugih naselja traže da se obustavi javna nabavka za projekat izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju regionalne deponije između Kurjača i Kličevca.

„Mislimo da nema smisla da se regionalna deponija izgrađuje na plodnom obradivom zemljištu, usred Stiga među drugim njivama, da će to da zagadi ne samo površinu na kojoj će biti već i druge parcele na kome mi proizvodimo hranu i naši meštani. Hrana koja na kraju opet završi u našim ustima. Zagadiće vodoizvorište Kličevac, sa kog meštani piju vodu i koje je isto u neposrednoj blizini.“, rekao je Novica Antić, meštanin Kličevca obraćajući se medijima.

Smatra da na području Braničevskog okruga „ima dosta površina koje su u vlasništvu ili Republike ili drugih oština koje su neplodne i pogodnije za takvu vrstu deponije, nego ova lokacija koja se sad predlaže“.

Arsić kaže da ukoliko se ne promeni odluka o izgradnji regionalne deponije, građani će nastaviti sa akcijama i namerama obustavljanja izgradnje, te će se obratiti Vladi Srbije i ministarstvu za zaštitu životne sredine.

Podršku su dobili od Udruženja pčelara i lovačkog saveza Srbije, a meštani Kurjača, Majilovca i drugih mesta sutra će peticiju predati i u Velikom Gradištu.

Foto;S.Lisac

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Odlično napisano g-đice Lisac!!!

  Iako građani Požarevca i okoline imaju sva zakonska i Ustavna prava da zabrane izgradnju otpadne deponije na bilo kom zemljištu,iako građani imaju sva zakonska i ustavna prava da podnesu peticiju na odluke lokalnih vlastodržca-kabadahija,sve je to uzalud!!!

  Jer lokalni vlastodržci-kabadahije ne interesuje volja naroda,kao ni potrebe građana,zato što vlastodržce-kabadahije-lopine interesuje samo besomučno pljačkanje budžeta grada Požarevca!!!

  Narodu ne preostaje ništa drugo nego POBUNA DO SLOBODE!!!

 • Demokratija je ugrožena od političke elite jer ona umesto da se Evropa bavi svojim sopstvenim problemima uporno kažiprstom ukazuje na na zle političare iz drugih država koje (države) imaju drugačije istorije od glavnih država u EU, drugačije tradicije, e da bi skrenuli pažnju sa sopstvenih problema.

  Autoratizam nije nastao iz demokratije već iz nepoštovanja demokratskih principa elite, uzmimo na primer granicu zaduživanja eu država, ko je pitao narode EU o tome?

  Možda treba preći na direktnu demokratiju koja postoji u Švajcarskoj gde se za sve raspisuje referendum, jer niko nije pitao Nemce da li žele da se odrektnu marke, ili Crnogorce da li žele da uđu u NATO.
  Preneli smo sva naša prava kroz dirigovanu demokratiju na političku elitu i to je to što sada imamo.

  Kada su Merkelovoj predložili da za neko pitanje raspiše referendum, ona je odgovorila: Svaki referendum je populizam, a nas je narod izabrao i mi u njegovo ime odlučujemo, ne trebe nam nikakav referendum, mi smo predstavnici naroda!

  Jel to demokratija koju smo hteli?

 • Kažite mi gde je u Stigu i Braničevu neplodno zemljište, pa da se tamo gradi deponija? Nigde, gde god da baciš dugme ima da nikne!

%d bloggers like this:
Send this to a friend