Društvo

Batut upozorio na vreli talas pred nama: Alarm zbog visokih temperatura i u Braničevskom okrugu

FOTO: Boom93/R. Momirović
Institut "Batut" upozorio je da u narednih 10 dana postoje uslovi za pojavu toplotnog talasa piše Tanjug.

Ovo upozorenje je za područja Južnobačkog, Mačvanskog, Južnobanatskog, Podunavskog i Pomoravskog okruga (kome pripada i Braničevski okrug) , sa maksimalnim dnevnim temperaturama koje će biti u domenu opasne pojave.

Prognozirana maksimalna dnevna temperatura 23. jula biće u kategoriji veoma opasne pojave na području Braničevskog okruga.

Takođe, 27. i 28. jula očekuju se i maksimalne dnevne temperature na teritoriji okruga.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature i najavio da će u poslednjoj dekadi jula na području Srbije biti veoma toplo.

FOTO: RHMZ screenshot

Maksimalna temperatura danas, 20. jula će se kretati od 32 do 35 stepeni, u četvrtak i petak od 34 do 37, a u subotu, koja će biti najtopliji dan, lokalno i do 40 stepeni.

Od nedelje do utorka očekuje se manji pad temperature na vrednosti od 33 do 35 stepeni, a zatim ponovo toplije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend