Društvo

Besplatan smeštaj u Domu učenika

Boom93/M.Veljković
Cilj Poljoprivredne škole tokom ovogodišje kampanje upisa i tokom samog upisa je da za razliku od prošle godine koja je po svemu bila loša, upiše što veći broj učenika na osnovu plana upisa koji je odobren od strane Ministarstva prosvete, rekao je za Boom 93, direktor škole, Vidoje Vukašinović.

Prema ovom planu, školi je odobren upis na četvorogodišnjem školovanju poljoprivredni tehničar, veterinarski tehničar i prehrambeni tehničar po dualnom modelu, a na trogodišnjem 15 učenika za smer mesar, isto toliko za pekara, 15 na smeru cvećar i operater u prehrambenoj industriji, 15 po dualu.

„Ovo je veoma ambiciozan plan upisa, a svi učenici koji završe četvorogodišnje obrazovanje nakon toga imaju mogućnost da upišu bilo koji fakultet“, navodi Vukašinović.

Novina, koja je od ove godine uvedena, je da je za učenike koji dolaze u Poljoprivrednu školu, a nisu iz Požarevca, obezbeđen besplatan smeštaj u Domu učenika.

„Oni koji nisu iz Požarevca biće u istom položaju kao i učenici koji su Požarevljani, imaće besplatan dom“, kazao je Vukašinović.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend