Društvo

Besplatni preventivni pregledi

Ilustracija/pixabay
Povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba, ali i Dana srca sutra će u prostorijama Crvenog krsta biti organizovana Akcija za zdravlje, kada će zainteresovani građani moći da provere svoje zdravlje.

„Naši sugrađani moći će da provere svoje zdravstveno stanje kada će se raditi provera krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i u skladu sa rezultatima dobiće savete kako da poboljšaju svoje zdravlje“, navela je za Boom93 doktorka Cvija Stojanović.

Pregledi će biti organizovani u periodu od 8 do 10 časova.

Akciju za zdravlje organizuje Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom, Patronažnom službom Doma zdravlja Požarevac i predstavnicima ZU Apoteka Požarevac.

Podsetimo, juče je obeležen Svetski dan srca, a prema statistici za Braničevski okrug, samo tokom prošle godine, od bolesti sistema krvotoka preminula je 2.161 osoba. Još jedna poražavajuća informacija je da su u periodu od 2007. do 2020. godine, bolesti sistema krvotoka ubedljivo na prvom mestu kada govorimo o umiranju stanovništva na teritoriji okruga.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend