Društvo

Bez PCR testa i karantina možemo u pet susednih zemalja

ilustracija/pixabay
Građani Srbije mogu bez PCR testa i karantina da putuju u pet zemalja u regionu, među kojima je i Crna Gora koja od danas dozvoljava ulazak bez testa na svoju teritoriju.

Takođe, bez ograničenja možemo putovati u još jedanaest zemalja u svetu.

Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova pored Crne Gore, državljani Srbije bez ograničenja mogu da uđu u Albaniju ili da tranzitiraju kroz tu zemlju.

Naši građani mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u BiH ili da tranzitiraju, a ukoliko državljani Srbije ulaze u BiH iz drugih zemalja, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Možete ući i u Bugarsku bez negativnog PCR testa, ako dolazite iz Srbije ili država članica EU ili Šengenskog sporazuma.

Na osnovu odluke Vlade Makedonije od 12. oktobra prošle godine državljani naše zemlje mogu da uđu u Severnu Makedoniju bez posedovanja PCR testa.

Pored zemalja u regionu, građani Srbije mogu da putuju u još 11 zemalja među kojima su Jamajka, Kolumbija, Kostarika, meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, Sudan, Tanzanija i Centralnoafrička Republika.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend