Društvo

BIRODI: REM da utvrdi da li su RTS i Pink prekršili zakon o elektronskim medijima

Foto: Birodi logo
Biro za društvena istraživanja (BIRODI) podneo je danas zahtev Regulatornom telu za elektronske medije da utvrdi da li su RTS i TV Pink prekršili Zakon o elektronskim medijima, jer su o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, po nekoliko sati, izveštavali u pozitivnom kontekstu.

„U periodu od 1. do 30. septembra RTS je u Dnevniku o predsedniku Republike izveštavao od ukupno 1:04:10, u pozitivnom kontekstu 0:55:38, ili 86 odsto vremena. U navedenom periodu predsednik Republike nije imao nijednu negativnu sekundu“, naveo je BIRODI u saopštenju.

Dodato je da je na televiziji Pink tokom sedam sati i 32 minuta, predsednik bio pozitivno predstavljen u trajanju od sedam sati i osam minuta, što je 94,6 odsto „pozitivnog vremena“.

Kako je naveo BIRODI, prema Zakonu o elektronskim medijima, svi pružaoci medijskih usluga nezavisno od vlasničke strukture, moraju da obezbede „slobodno, istinito, objektivno, potpuno i blagovremeno informisanje“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend