Društvo

Bolnici donirano 850 paketa za novorođene bebe

Boom93/N.Stojićević
Danas je Opštoj bolnici u Požarevcu donirano 850 paketa za novorođene bebe.

Kako je rekao gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, ovo je aktivnost koju grad sprovodi već treću godinu, a vrednost donacije je 3 160 000 dinara.

„U paketima se nalaze sve potrepštine potrebne za bebu u prvih nekoliko meseci“, naveo je gradonačelnik.

Šta se nalazi u paketima?

U ovogodišnjim paketima je po jedan bodi dugog i kratkog rukava, tri bodija kratkog rukava. Takođe u paketu su i tri portikle, pet tetra pelena, jedan peškir za kupanje sa kapuljačom kao i jedna dvodelna pidžama.Tu je i jedno pakovanje nepromočivih pelena, jedna kupku za bebe, jedno pakovanje vlažnih maramica, kao i dve kutije masti za negu i zaštitu kože bebe i jedan sapun za bebe. Sve ovo je za decu od 0 do 6 meseci.

Podsetimo, kako je Boom93 ranije pisao, nakon sprovedene javne nabavke ugovor za nabavku ovih paketa bio je dodeljen preduzeću AKSA D.O.O. iz Beograda.

Gradonačelnik je podsetio da pored paketa koji se dodeljuju novorođenim bebama, grad na još nekoliko načina pomaže porodicama sa decom.

“Prva tri deteta rođena u novoj godini dobijaju po 40.000 dinara, takođe svako prvorođeno dete dobija 40.000 dinara. Pored ovoga grad regresira troškove boravka dece u PU “Ljubica Vrebalov” u iznosu od 50% od cene koštanja za treće i svako naredno dete, a za ove namene iz budžeta grada se izdvaja oko 3,5 miliona dinara”, naveo je Pavlović.

On je dodao i da je grad ranije doneo odluku da se poveća vrednost pomoći za parove koji se budu podvrgli vantelesnoj oplodnji na 400.000 dinara.

paket bebe
Foto:Grad Požarevac

“Sada je za te potrebe izdvojeno 4.800.000 dinara, a ukoliko se pokaže da je to nedovoljno sredstava za tu pomoć, grad uvek može da poveća ta sredstva”, naveo je on.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Odlično napisano g-đice Stojićević!

  Lepo što grad daje pakete za bebe,ali…,zašto simbolične,zašto tako mala novčana sredstva,zašto tako loše napravljen paket?!?

  Dobro,bre,“gradonačelniče“,pa zar „predsednik uzurpator psihopata AV“ nije rekao da se više daje za bebe,zar ti „Vođa“ nije rekao da daješ više kinte za bebe,zar ti „Šef“ nije rekao da su strancima,koji grade fabrike,potrebna nova radna snaga,da mota kablove,kopa rudu,šije garderobu,…,da radi 12 sati bez pauze u pelenama!?! Zašto „gradonačelniče“ ne sluša svog „Vođu“,da li želiš da te prijavim,da uzimaš samo za sebe,a na „Šefa“ ne misliš,a…!?!

  Koliko budžetskih sredstava ima Požarevac,bebe i majke bi trebale da dobijaju pakete kao u Finskoj,Švedskoj ili Holandiji!?!

  Nemaju „gradonačelniče“ sva deca sreće da su im roditelji članovi SNS kriminalnog kartela,pa da imaju detinjstvo iz snova,većina dece ima obične,časne i poštene roditelje,što znači da će imati teško detinjstvo!!!

  Ti si „gradonačelniče“ rđa od čoveka,ne pitaš se ti koliko se daje novca za bebe,već građani Požarevca,ne pitaš se ti koliko se novca daje za pakete,već građani Požarevca,ništa se ti ne pitaš,nekrstu!!!

  Ko je tebi, Uzurpatoru na mestu gradonačelnika,rekao da se ti nešto pitaš i da si ti glavni,pitam te ko ti je to rekao,tetka,baba,ujna, ortaci, ljubavnice,ćaća,mater,ko??? Jer se tačno zna šta je tvoj posao i tvoje nadležnosti,tačno se zna po zakonima i Ustavu,ali…, pošto obavljaš dužnost „gradonačelnika“ nezakonito i protivustavno,onda si umislio da si glavni,e pa ne biva to vlastodržac-kabadahija!?!

  Svestan sam da Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije,ali sam svestan da će kad-tad odgovarati,biti osuđeni i lustrirani svi vlastodržci-kabadahije, tajkuni-lopine i ostala tajkunsko-političko-lopovska-pravosudna fukara,kao i sav UDBA-ŠKI ološ!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend