Društvo

Brnabić: Cena struje za privredu neće poskupeti sa 95 na 120 evra po megavat-satu

Foto: Boom93/MMV
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da cena struje za privredu neće poskupeti na 120 evra po megavat-satu, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ona je rekla da je trenutno cena struje za građane 70 evra po megavat-satu, a za privredu 95, „što je najniže u Evropi“.
Ocenila je, gostujući na TV Pink, da je informacija da će struja poskupeti na 120 evra po megavat-satu plasirana da bi destabilizovala Srbiju.
Mediji su juče objavili informaciju da će struja za privredu sa 95 evra po megavat-satu da poskupi na 120 evra.

Brnabić je objasnila da cena struje na tržištu varira od 350 evra do preko 600 evra po megavat-satu, dodajući da država takvu cenu subvencioniše kako bi privreda bila konkurentnija.

Premijerka je navela i da Srbija trenutno ima više od 150.000 tona mazuta, te da je poručeno još 30.000 tona kako bi se u potpunosti osiguralo da ga bude dovoljno. Ona je demantovala i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi samo za još tri dana, dodavši da to može da se proveri kod nadležnih službi.

Istakla je da je u Srbiji u ovoj godini zabeležena rekordno niska stopa nezaposlenosti od 8,9 odsto i da je Srbija privukla oko 2,7 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend