Društvo

Brnabić: Kumulativno povećanje penzija u novembru i januaru oko 19 odsto

Foto: Boom93/MMV
Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je u razgovoru sa predstavnicima penzionerskih udruženja da će planirano kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. i januaru 2023. biti oko 19 odsto.

„Prioritet države i buduće vlade će biti nastavak odgovorne makroekonomske politike, jer samo odgovornom politikom može da se planira dalje povećanje penzija i plata, naglašeno je na sastanku“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici penzionera su istakli da je jako važno da se u mandatu nove vlade što pre nastavi rad komisije koja prati propise iz sistema PIO i da se u rad te komisije uključe i predstavnici penzionera, kako bi zajednički radili na svim pitanjima u vezi sa penzijskim i socijalnim osiguranjem, te da je važno da se nastavi sa redovnim sastancima i razgovorima u cilju unapređenja kvaliteta života penzionera.

Brnabić je razgovarala sa predstavnicima Udruženja sindikata penzionera Srbije, Saveza penzionera Srbije i Sindikata penzionera Nezavisnost, a prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend