Društvo

Brnabić: Saradnja sa Francuskom na visokom nivou, cenimo njenu podršku

FoNet/Vlada/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa novoimenovanim ambasadorom Francuske u Beogradu Pjerom Košarom, koji je istakao da će njegova zemlja nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, pre svega kroz pružanje ekspertske podrške i da je uveren da će sprovođenje reformi dati pozitivne rezultate.

Uz ocenu da je saradnja i partnerstvo sa Francuskom na veoma visokom nivou, Brnabić je podvukla značaj otvaranja Francuske agencije za razvoj (ADF) u Srbiji, kao jasan pokazatelj zainteresovanosti Francuske za dugoročnije i temeljnije prisustvo u Srbiji.

To je ujedno, kako je objasnila, i značajan podstrek nastavku saradnje na projektima koji se tiču ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu, kao i izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, za pročišćavanje otpadnih voda.

Zahvaljujući potpisivanju Sporazuma između dve vlade, omogućen je početak radova na izgradnji metroa u Beogradu i unapređenju energetske efikasnosti u Srbiji, što su, kako je objasnila premijerka, ključni projekti za našu zemlju i veliki potencijal za unapređenje uzajamnih odnosa, saopštila je Vlada Srbije.

Košar je ocenio da je Srbija prepoznata kao važan strateški partner i izrazio uverenje da će francuske kompanije nastaviti da razvijaju svoj posao u našoj zemlji.

Izrazio je uverenje da će zajedničkih projekata u budućnosti biti još više i da će se dodatno intenzivirati saradnja i investicije u oblasti obnovljivih izvora energije, kao i ekološkim projektima, stoji u saopštenju.

Podsetivši na nedavnu posetu Brnabić Francuskoj, Košar je ocenio da dve zemlje neguju otvorene i partnerske odnose.

Predsednica vlade istakla je da Srbija izuzetno ceni podršku Francuske evrointegracijama, kao i regionalnim inicijativama, dodajući da je to važan podsticaj evropskom putu ne samo Srbije, već i regiona u celosti.

Objašnjavajući postignuto u oblasti reformi koje se odnose na vladavinu prava i medijskih sloboda, Brnabić uputila je poziv ambasadoru Francuske da se priključi Radnoj grupi za zaštitu i bezbednost novinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend