Društvo

Brnabić: Struja će minimalno poskupeti

Foto: Boom93/MMV
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da što se tiče cene struje misli da će "uslediti malo usklađivanje i to zbog troškova za obnovljive izvore energije".

„Daćemo sve od sebe da sačuvamo cenu struje tako da budemo konkurentni i da nova cena ne bude udar na životni standard građana, posebno dok ne rešimo problem sa uvezenom inflacijom“, rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Navela je da država mora da dodatno ulaže u nove energetske kapacitete i reverzibilne hidroelektrane, kako bi se obezbedilo balansiranje izvora energije i proizvodila dodatna zelena energija.

Prema njenim rečima, to su ipak problemi iz srednjoročnog domena, a trenutno je najvažnije da se obezbedi da bude dovoljno energenata za predstojeću zimu.

„Na tome tim Vlade Srbije radi zajedno sa timom predsednika Srbije i to nam je prioritet. Verujem da ćemo na zimu imati dovoljno energenata i obezbediti građanima grejanje i kvalitet života na koji su navikli“, rekla je Brnabić.

Navela je da je „veoma dobro što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom ispregovara gasni aranžman za naredne tri godine“ te da se gas utiskuje u dodatna gasna skladišta u Mađarskoj i ono u Banatskom Dvoru.

„Što se uglja tiče, fokus nam je da pokušamo da uvezemo dovoljne količine uglja i da, kakvo god bude bilo kopanje ove zime, uglja imamo dovoljno“, rekla je premijerka.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Malo umesto sadašnjih 900 dinara za nula Kwh recimo 1200 toliko im treba, malo je zar ne, najeftinija struja u Evropi plus tri razlicite cene za isti proizvod, jer su tako u mogućnosti, monopolista je sam na tržištu

%d bloggers like this:
Send this to a friend