Društvo

Brnabić: Svi čija je imovina predmet eksproprijacije biće obeštećeni, država poštuje cene suda

Foto: Boom93/MMV
Vlada Srbije ima nedvosmislenu nameru da svi građani čija je imovina predmet eksproprijacije budu adekvatno obeštećeni i poštovaće svaku odluku suda koja određuje cenu eksproprisane imovine.

To je poruka koja je juče upućena sa sastanka u Vladi Srbije, uz napomenu da ni Vlada ni bilo koja opština ni na koji način ne može uticati na odluke suda.

Premijerka Ana Brnabić sastala se s građanima koji su nedavno izrazili nezadovoljstvo zbog eksproprijacije za izgradnju autoputeva Miloš Veliki i Moravskog koridora, kao i aerodroma Morava u Kraljevu.

Navodeći da su svim građanima vrata Vlade uvek otvorena, premijerka je napomenula da nedavno prilikom otvaranja deonice autoputa Miloš Veliki do sela Pakovraće nije bila upoznata detaljno sa problemima građana sa kojima se sada sastala.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture, Puteva Srbije, Koridora Srbije, Aerodroma Srbije, Poreske uprave kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim timom iz gradske uprave.

Obe strane su se saglasile da je najvažnije da su uspostavili dijalog i da je ovo najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Premijerka je saslušala sve razloge zbog kojih su građani zatražili sastanak i istakla da je održavanje ovog sastanka pravi način da se ona direktno upozna sa svim okolnostima u vezi sa eksproprijacijom zemljišta i imovine meštana.

Dogovoreno je da se sastanak u istom formatu ponovi u roku od mesec dana, kako bi se video eventualni napredak u rešavanju svih pitanja koja su bila predmet sastanka, uz akcenat na poboljšanju komunikacije određenih institucija sa građanima, što se takođe odnosi i na proceduru pripreme i usvajanja prostornog plana za Aerodrom „Morava“.

U saopštenju se ističe da Vlada Srbije još jednom uverava sve građane da će sva njihova imovina, koja potencijalno može biti predmet eksproprijacije, biti otkupljena po ceni koja je određena u skladu sa postojećim propisima ili po ceni koju je odredio nadležni sud, a poruka je i da će Srbija nastaviti da se infrastrukturno razvija, ali „nikada na štetu građana, njihove imovine ili očuvanja životne sredine“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend