Društvo Ekonomija

Brnabić: U drugom ciklusu „Moja prva plata“ izdvojene 2,2 milijarde dinara

Boom93/Ilustracija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Arilju da su u drugom ciklusu programa "Moja prva plata" izdvojene 2,2 milijarde dinara, preneo je RTS.

Brnabić je rekla da se nada da će u tom ciklusu uspeti da bude obezbeđeno radno iskustvo za 10.000 mladih.

Ona je rekla da se, u drugom ciklusu, koji je počeo pre sedam dana pozivom kompanijama, očekuju „još bolji“ rezultati nego u prvom.

Brnabić je tokom posete porodičnoj tekstilnoj kompaniji „Boa“ Bogutovo u Arilju, pozvala mlade da se od početka oktobra prijave za taj program.

Prema njenim rečima, Vlada je za drugi ciklus izdvojila nešto veća sredstva, „2,2 milijarde dinara ukupno“.

„Povećaćemo one naknade koje dajemo iz budžeta, za mlade sa srednjim obrazovanjem sada će biti 22.000 dinara mesečno finansijska nadoknada, za one sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara“, rekla je.

Ocenila je da „postoji prostor“ da kompanije u kojima mladi stiču svoje prvo radno iskustvo da, kako je ocenila, „nadopune ovo (nadoknade iz budžeta) finansijski i da povećaju mesečnu nadokandu“.

Dodala je da je za mlade najvažnije da steknu iskustvo i da veliki broj njih ostane na poslu, te da steknu svoje prvo radno mesto.

„Nadamo se da ćemo u drugom ciklusu uspeti da obezbedimo radno iskustvo za 10.000 mladih“, rekla je Brnabić.

Program „Moja prva plata“ namenjen mladima radi sticanja radnog iskustva, koji je u prošlom ciklusu obuhvatio njih 8.400, pokazao je dobre rezultate jer je većina i zasnovala radni odnos.

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da se od početka drugog ciklusa programa „Moja prva plata“ prijavilo više od 310 poslodavaca iz Srbije koji traže oko 1.000 mladih radnika za proces osposobljavanja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend