Društvo

Brnabić: Želja nam je da dovedemo što više stranaca da žive i rade u Srbiji

Foto: Boom93/MMV
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je želja vlasti da u ovoj godini dovede što više stranaca da žive i rade u Srbiji i da se nada da će njihov priliv biti veći nego u prošloj.

U 2022. godini  više od 65.000 stranih državljana zatražilo je prijavu boravka u Srbiji, a 35.000 radnu dozvolu. U prvih mesec i po dana više od 8.000 je želelo da dođe i radi u Srbiji, rekla je Brnabić novinarima tokom obilaska nove zgrade Trening centra Vazduhoplovne akademije.

Ona je precizirala da je od 35.000 zahteva radnu dozvolu dobilo 30.000 stranaca, jer su neki odbijeni, a jedan broj je u proceduri.

Prema rečima Brnabić, najveći broj zahteva za dobijanje boravišne dozvole je zbog spajanja porodice, čiji član već radi u Srbiji, i zato će predlog izmena Zakona o strancima, koji će biti u martu, predviđati automatsko odobravanje boravka tim osobama.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend