Društvo

Čadež: Proizvodi iz Srbije i regiona preko luke Novi Sad do Dubaija i svake tačke na planeti

N1/printscreen
Кompanijama iz Srbije, regiona i EU otvorena su vrata za plasman proizvoda širom sveta preko luke Novi Sad do Džabel Alija u Dubaiju, koje su u vlasništvu multinacionalne logističke kompanije DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rečeno je danas na prezentaciji kompanije "DP World Luka Novi Sad – Budućnost logističkih usluga" u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Predsednik PKS Marko Čadež kazao je da je srpska privreda već započela pregovore o tome kako da zemlja poveže sa globalnim putevima trgovine, saopštila je PKS.

„Zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijom DP World želimo da povežemo Srbiju sa svetom preko Dunava i Кonstance do luke Džabel Ali, koja je jedna od tri najveće luke na svetu“, rekao je Čadež i dodao da novosadska luka pruža logistička rešenja za transport roba naših i regionalnih kompanija kao i proizvodjača širom sveta.

Operativni direktor za digitalnu tehnologiju i logistiku u DP World Majk Baskaran predstavio je privrednicima iz Srbije sve logističke i transportne potencijale koji im stoje na raspolaganju.

On je istakao da će sve luke ove kompanije širom sveta biti otvorene za srpske proizvode čime će postati dostupni globalnom tržištu.

„Usluge i kapaciteti svih luka DP World-a su otvorene za kompanije iz Srbije i njihove proizvode. Želimo da podržimo srpske kompanije u pristupu tržištima na kojima poslujemo i da im ponudimo pametna logistička rešenja“, rekao je Baskaran.

DP World je vlasnik Luke Novi Sad od 2019. godine. Кompanija iz Dubaija je jedan od tri najveća lučka operatera na svetu kada je u pitanju transport kontejnera. Zapošljavaju više od 50.000 ljudi i imaju mrežu od 150 predstavništava u 60 zemalja na šest kontinenata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend