Društvo

Carina zaplenila više od dve tone lekova vrednosti oko 340.000 dolara

lekovi tablete
Foto/ ilustracija Pixabay lekovi
Carinici su u ponedeljak, 22. marta prilikom vanredne kontrole robe smeštene u magacinu jednog uvoznika farmaceutskih proizvoda u Dobanovcima, zaplenili više od dve tone različitih lekova, čija je fakturna vrednost oko 340.000 dolara.

Naime, upoređivanjem dokumentacije i fizičkim pregledom robe pristigle iz Indije, ustanovljeno je da se iza prijavljenih „dijetetskih suplemenata“ kriju lekovi.

Ispostavilo se da se u kutijama navodnih suplemenata zapravo nalazi gotovo 100.000 pojedinačnih doza različitih lekova, za čiji su uvoz, za razliku od suplemenata, neophodne dozvole nadležnog ministarstva i Agencije za lekove i medicinska sredstva.

Među zaplenjenim medikamentima najbrojniji su hipnotici, analgetici, antibiotici, sedativi, kao i lekovi za hipertenziju, impotenciju i dr.

Protiv uvozničke firme iz Beograda je zbog pogrešnog deklarisanja robe pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će sporni lekovi biti zadržani pod carinskim nadzorom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend