Društvo

Cenzolovka: Danas dodela nacionalne frekvencije

FOTO: Ilustracija/Pixabay
Vanredna sednica Saveta Regulatorne agencije za elektronke medije (REM) na kojoj će biti odlučeno koje televizijske i radio stanice dobijaju nacionalnu frekvenciju zakazana je danas u 11 sati, objavio je portal Cenzolovka, navodeći da je uoči sednice stigao zahtev za izuzeće članice Saveta Judite Popović.

Pred sutrašnju sednicu u REM je stigao zahtev za izuzeće članice Saveta Judite Popović, koja je za Cenzolovku potvrdila da će Savet REM odlučivati o tome da li je opravdan taj zahtev Igora Žeželja, vlasnika Adrija medija grupe, izdavača Kurira i Kurir TV.

Žeželj je to, kako navodi Cenzolovka, tražio izuzeće povodom teksta koji je objaviio taj portal, a u kome je Judita Popović otkrila da ju je Žeželj opsovao prilikom predstavljanja svoje vizije o Kurir TV na nacionalnoj frekvenciji.

„Ne očekujem da Žeželjev zahtev bude usvojen. To je jedan apsurd i svojevrstan kopernikanski obrt, jer umesto da ga tužimo mi, jer on je uvredio i opsovao ceo REM, Žeželj tuži mene i traži moje izuzeće iz postupka odlučivanja o frekvencijama”, rekla je Judita Popović za Cenzolovku.

Ona je potvrdila da ima podršku članova Saveta REM, a da su svedoci predsednica Olivera Zekić i tehničko lice iz takozvane gluve sobe, koje je čulo psovku, iako ona nije tonski zabeležena, kao što je Cenzolovka već pisala.

Devet članova Saveta REM odlučivaće o dodeli frekvencija tajnim glasanjem, a prema saznanjima Cenzolovka, odluka neće biti javno obrazložena, ali će najverovatnije biti poznato koliko su glasova dobili pobednici.

Minimum glasova koje treba da dobije budući vlasnik nacionalne frekvencije jeste šest, odnosno odluka mora biti doneta dvotrećinskom većinom.

Za četiri televizijske frekvencije konkurisalo je 14 televizijskih kuća: Pink, Hepi, Nova S, N1, Prva, B92, TV Tanjug, Kurir TV, Kopernikus, TV K1, TV2, Vesti, BK i Una.

Za četiri radijske frekvencije konkurisalo je sedam radija: Radio S, Radio Balkan, Radio Neven, Nacionalni radio Puls Grocka, Play radio, Radio S i Hit Music FM.

Očekuje se da će REM odluku odmah posle usvajanje objaviti na svom sajtu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend