Društvo

Nasilna grupa demonstranata zauzela stepenište Skupštine, razbili stakla, napadnuta ekipa TV N1

Protest u Beogradu koji je započet mirno, posle dva sata je postao ponovo nasilan. Grupa demonstranata je probila zaštitnu ogradu oko Skupštine Srbije, zauzela stepenište i razbila stakla na Skupštini. Zapaljene su baklje na stepeništu parlamenta i bacane petarde. Policija nije upotrebila suzavac, a kako N1 javlja neočekivano mali broj policajaca je oko Skupštine, ali je nekoliko njih raspoređen na samom ulazu u nju. Agresivna grupa demonstranata, neki i sa pokrivenim licima, gađaju policiju kamenicama i flašama, a snimatelje, fotoreportere i novinare rasteruju kako ih ne bi snimili, dok drugi deo okupljenih stoji sa strane.
N1/printscreen

Novinarska ekipa N1 je napadnuta, kao i fotoreporteri. Jedna grupa demonstranata je prišla ekipi TV N1 i sprečavala ih da izveštavaju. Novinar i snimatelj nisu povređeni, osim što im je mikrofon oboren.

Kada je kordon policije iz Kosovske ulice krenuo ka ulazu Skupštine deo demonstranata ih je gađao kamenicama i flašama. Policija je privela nekoliko osoba koje su se nalazile na stepenicama parlamenta. Kordon policije je formiran. Pripadnika policije za sada nema dovoljno da bi demonstrante potisnuli sa stepeništa Skupštine.

Deo demonstanata je napustio plato ispred parlamenta.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend