Društvo

Čišćenje taloga u cevovodu radiće preduzeće iz Beograda za 10,2 miliona dinara

Foto; S. Lisac
Firma iz Beograda će za 10,2 miliona dinara bez PDV-a izvesti tretman čišćenja cevovoda u Požarevcu. Postupak javne nabavke sprovelo je JKP “Vodovod i kanalizacija“.

Jedinom ponuđaču na javnoj nabavci dodeljen je ugovor za “Tretman distributivne vodovodne mreže – cevovoda pitke vode degradacijom biofilma“. Firma Twinoxid iz Beograda čistiće cevovod za skoro 173 hiljade dinara manje od procenjene vrednosti javne nabavke.

Tretman vodovodne mreže se ne izvodi zbog poboljšanja mikrobiološkog kvaliteta pijaće vode, već u cilju uklanjanja dugogodišnjeg taloženja biofilma u cevovodu. Potrebno je čišćenje cevovoda dužine preko 176 hiljada metara. Stručni nadzor nad izvršenjem obavljaće JKP ,,Vodovod i kanalizacija“.

Ponuđač mora da otpočne sa izvršenjem posla u maksimalnom roku od 7 dana od davanja naloga i da celokupan posao izvrši u roku od 7 dana od otpočinjanja posla.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Na osnovu cega su zakljucili da treba ciscenje biofilma, i da li on uopste postoji. To znaci da je voda neispravna ako ima biofilma, jer se u njemu razvijaju mikroorganizmi, a to bi vec pokazalo mikrobiolosku neispravnost vode. Bas me zanima kako i gde ce izvrsiti ispiranje 172 km mreze, i izbaciti hlor dioksid, koji je inace veoma toksicsn i vrlo verovatno da ce ostati u mnogim delovima mreze.To znaci da ce neko oprati ozbiljne pare, a nece uraditi nista. To je vec radjeno u Drmnu i opet ista prica, potroseni milioni i nista.Firma poznata, sve poznato. Gradonacelnice probudi se, mani se pevaca!

%d bloggers like this:
Send this to a friend