Društvo

Cisterna sa tečnim naftnim gasom iskliznula iz šina

Foto: facebook.com/pokrettvrdjava
Cisterna s gasom iskliznula je iz šina kod teniskih terena na Dunavskom keju u Smederevu, a na licu mesta trenutno je vatrogasna ekipa.

Cisterna sa tečnim naftnim gasom  iskliznula je iz šina, a Nikola Krstić iz pokreta „Tvrđava“ ističe da se trenutno u centru grada nalazi „tempirana bomba“.

On se zapitao da li je potrebno da se desi tragedija da bi neko od nadležnih reagovao na to što cisterne prolaze nelegalnim putem do skladišta za koje, kako tvrdi, postoje osnovane sumnje da je takođe izgrađeno nelegalno. Inače, cisterne se uz centralno gradsko šetalište transportuju ka regionalnom gasnom terminalu na Dunavu.

Vozač koji je prevozio tečni naftni gas odbio je da udruženju „Tvrđava“ da bilo kakve informacije o tome šta se dogodilo.

Ovo nije prvi incident, odnosno iskliznuće iz šina. Pre nekoliko godina, cisterna je iskliznula nedaleko od dečjeg igrališta na Dunavskom keju.

Kako je potvrđeno za portal Nova.rs, vatrogasci su trentuno na licu mesta, odakle su evakuisali prisutne građane.

Regionalni terminal za tečni naftni gas, oko kojeg se jedno vreme u javnosti vodila polemika o njegovoj izgradnji, otvorila je slovenačka kompanija Petrol 2014. godine. Sama investicija iznosila je pet miliona evra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend